юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Автомобилният състезател от Шумен в рали „Стари столици” Румен Димитров призовава публиката да си избере безопасни места по трасето

Изберете си безопасни места по трасето, за да изживеем всички приятни емоции по време на рали „Стари столици”. С тези думи се обръща към публиката на автомобилната надпревара шуменският пилот Румен Димитров, който ще участва в нея, цитиран от пресцентъра на ралито. 52-то му издание ще се състои на 5 и 6 август и включва атрактивен градски етап около зала “Арена Шумен”, както съобщи БТА.

Любовта на Димитров към автомобилния спорт започва от малък, а да седне зад волана на състезателен автомобил е била мечтата му от дете. През 1999 година той купува първия си състезателен автомобил – „Лада“, с която участва в първото си състезание, в рали “Стари Столици”, като форлойфер, с навигатор Васко Христов. През следващата година, вече като състезател в неговата група и клас, стартира отново в рали шампионата с навигатор Иван Иванов, син на предходния му навигатор. “Класирахме се на четвърто място в „А5“, а преди това, на стартове в планинския шампионат в Търговище, Узана и Шумен – на първо място в моя клас“, припомня Димитров, цитиран от пресцентъра на ралито. Оттам уточняват, че се е наложило да продаде автомобила си, но го купил друг автомобилен състезател от Шумен – Мартин Сурилов „и за негова радост ладата останала в Шумен“.

След време Димитров отново решил да се отдаде на страстта си. Със Свежен Дончев подготвили автомобил „Лада“ и отново застанал на старта на рали „Стари Столици” като форлойфер. До него, на дясната седалка, седнала неговата братовчедка Евгения Колева. Най-ценните съвети как да се справи като навигатор тя получила от Васко Христов, отбелязват от пресцентъра на рали  „Стари столици”. Оттам уточняват, че „тази събота и неделя им предстои поредното участие като екипаж, този път със стартов номер и двамата имат желание да участват в рали, в планинско и рали спринт, но всичко зависи от това дали ще успеят да намерят спонсор“.

На всички участници пожелавам успех, на механиците по-малко работа, а на публиката край трасето много приятни емоции, допълва шуменският автомобилен състезател, цитиран от пресцентъра на ралито. Оттам уточняват, че дни преди старта на 52-то издание на рали „Стари столици” са подготвили публикации за шуменските състезатели, които ще участват в надпреварата.

Източник: БТА