юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Акоста си даде средна оценка за първата половина на дебютния си сезон в MotoGP

7897979

Единственият новобранец в MotoGP през 2024 година Педро Акоста си даде средна оценка за първата половина на дебютната си кампания в кралския клас. Испанецът започна много силно сезона, след като още във второто си състезание в Португалия той се качи на подиума, финиширайки трети. В Щатите пък дойде и най-доброто му класиране, след като той завърши на втората позиция в Гран При на Америките.

След това силно начало обаче грешките на Акоста зачестиха и резултатите му в неделните надпревари се влошиха. В спринтовете той продължава да се представя на ниво и в три от последните пет съботни състезания е влизал в тройката.

„Трябва да гледаме за нещо средно, трябва да сме реалисти, можех да се представя много по-добро, но и много по-зле. Допуснах грешки, в Льо Ман, Барселона и на „Ассен“ паднах и загубих не знам колко точки. На „Заксенринг“ имах нов проблем. Ако умножим по три, това са много точки. Мисля, че Марк (Маркес) има 166 (с 56 повече от Акоста), това са много точки.

„Аз съм израстнал с австрийски манталитет вярвам, че съм по-добър от това, което показвам. Сигурен съм, че мога да се представям по-добре, не си търся извинения, за това си давам оценка 4.5 от 10“, каза Акоста.

Във временното класиране в MotoGP Акоста е най-предно класираният пилот на КТМ и заема шестото място в подреждането със 110 точки, с две повече от Брад Биндър, който кара за заводския тим на австрийците. Вече беше обявено, че догодина двамата ще бъдат съотборници в официалния тим на КТМ, в който Акоста ще замени Джак Милър.

sportal.bg