юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Алонсо пропуска представянето на болида на Алпин

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо няма да присъства на представянето на новия болид на тима на Алпин във вторник, 2 март.

Причина за отсъствието на испанеца е неговата забавена подготовка за завръщането му във Формула 1 след двугодишно отсъствие. Тя бе забавена, след като Алонсо пострада, след като бе блъснат докато кара колело в Швейцария. Това наложи операция на лека фрактура в неговата челюст и съответно забавяне на тренировъчния процес с близо седмица.

Заради забавянето на неговата тренировъчна програма, испанецът няма да може да присъства в Енстоун, тъй като заради ограниченията за пътуване покрай COVID-19 пандемията, той трябва да прекара задължителна карантина при влизане във Великобритания. Това обаче няма как да се случи, поради липсата на достатъчно време.

Така на представянето на А521 ще присъстват само съотборника на Алонсо Естебан Окон както и новият ръководител на тима Давиде Бривио. От Алпин потвърдиха, че Алонсо ще бъде готов за старта на предсезонните тестове в Бахрейн, когато ще направи и първата си официална поява пред медиите, преди старта на сезона 2021.

Единственият тридневен тест преди старта на новия сезон във Формула 1 ще се проведа на пистата „Сахир“ от 12 до 14 март, преди две седмици по-късно там да се проведе и Гран При на Бахрейн.