юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Алонсо ще има нужда от втора операция след колоездачния инцидент

Завръщащият се във Формула 1 след двугодишно отсъствие Фернандо Алонсо ще има нужда от втора оперативна интервенция след колоездачния инцидент, в който той бе въвлечен през февруари.

Тогава двукратният световен шампион бе ударен от автомобил и счупи своята челюст, което наложи първа операция. При нея в челюстта на испанеца бяха поставени титаниеви планки, чиято цел е стабилизиране и подпомагане на правилното зарастване на счупената кост. Втората интервенция ще бъде насрочена за след края на кампанията като Алонсо заяви, че не очаква тя да попречи на ангажиментите му във Формула 1.

„Не очаквам никакви проблеми. Тренирам нормално от близо три седмици, бях и в симулатора в началото на тази седмица. Единствено пропуснах няколко рекламни дни, както и нашият филмов ден на „Силвърстоун“. От пилотска гледна точка всичко е наред. От личностна, по някое време ще трябва да извадя две титаниеви планки от моята челюст, но това ще се случи към края на сезона. Това обаче няма да попречи на ангажиментите ми във Формула 1“, заяви испанецът.

През тази година Алонсо ще се състезава в екипа на Алпин, където ще си партнира с Естебан Окон. Французинът е зад волана на А521 по време на днешния първи тестови ден в Бахрейн, преди Алонсо да получи шанса да управлява машината през утрешния ден. Двамата ще получат по още половин ден в неделя, когато ще приключи и единственият тридневен предсезонен тест за 2021 година.