юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Алонсо ще се възстанови от инцидента за старта на тестовете във Формула 1

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо от отборът на Алпин вече се възстановява след направена операция на горната челюст след катастрофата с кола, която претърпя по време на колоездене в близост до дома му в Лугано, Швейцария. Повече подробности около инцидента все още не се разкриват от френския отбор, но испанецът ще остане още 48 часа в болница и ако всичко е наред, ще бъде изписан да продължи възстановяването си у дома.

„Фернандо е в съзнание и е добре. Очаква допълнителни медицински прегледи след направената операция на горната челюст. Алонсо ще се възстанови напълно за началото на предсезонната подготовка. Екипът на Алпин Ф1 няма да прави допълнителни изявления в този момент“, заявиха от френския отбор.

Испанецът, който спечели титлите си през 2005 и 2006 година с отбора на Рено, се подготвя за своето завръщане след отсъствие от два сезона. Той трябва да кара за тима на Алпин, но това е под въпрос, тъй като до старта на сезона остава малко време, а повече яснота около травмите на пилота ще има едва утре.

Първото състезание от новия сезон 2021 във Формула 1 ще се проведе на 28 март в Бахрейн.