юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Алпин и Пиастри отиват на съд

Шефът на тима на Алпин във Формула 1 Отмар Шафнауер обяви, че раздялата с Оскар Пиастри няма да е лесна и бърза и обеща на пилота, че го чака сериозна съдебна битка, която ще струва милиони.

“На 90 процента е сигурно, че ще отнесем казуса до Върховния съд в Лондон, като съдебната битка започва веднага след края на лятната пауза във Формула 1 – обясни Шафнауер пред агенция Ройтерс. – Ние вече се обърнахме към Бюрото за потвърждаване на договорите. Оттам отговориха на Оскар, че лицензът му е валиден само като пилот на Алпин. От лагера на Пиастри обясниха, че той няма да кара за нас и ще пропусне една година, тогава ние пращаме делото във Върховния съд, за да получим компенсация за инвестициите, които сме направили.”

Шафнауер потвърди, че Алпин тепърва ще представи точната сметка на Пиастри.

“Все още не сме смятали със счетоводителите всичко, което сме похарчили. Но ще тябва да го направим, ако ще ходим във Върховния съд”, допълни Шафнауер.

Той отново заяви, че Оскар е подписал договор с тима през ноември, като в него е било предвидено развитието на пилота през тази година, като е била включена и възможността Пиастри да бъде даден под наем на друг отбор през 2023.