юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Алпин не успя да нулира наказателните точки на Гасли

Алпин е опитал да премахне наказателните точки на Гасли. Това бе потвърдено от Отмар Шафнауер. Той обаче заяви, че по-голямата част от останалите отбори в F1 са блокирали намерението на френския отбор да изтрие наказателните точки от книжката на 27-годишния състезател.

Гасли започна първата си кампания с Алпин в доста неприятна позиция. Французинът има 10 наказателни точки и се нуждае от още 2 за да получи забрана за участие в състезание.

Еднократният победител в F1 „спечели“ много от точките си заради процедурни грешки. Това включва движение на повече от 10 дължини от автомобила пред себе си по време на периода на колата за сигурност, както и превишаване на ограниченията на пистата. Гасли също така получи наказание заради превишаване на скоростта по време на дъждовната Гран при на Япония.

Тази година ФИА смекчи правилата за санкциите на пилотите. Федерацията елиминира възможността състезателите да получават наказателни точки в резултат на по-леки нарушения. Следователно такива санкции ще се прилагат основно при опасно каране.

Гасли ще трябва да изкача близо два месеца преди да бъдат  нулирани неговите точки. Пилотът на Алпин трябва да продължава да внимава тъй като продължава да е лидер на тази негативна класация.

Източник: gong.bg