юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Ангел Траков е новият президент на БФ по мотоциклетизъм

7897979

Ангел Траков е новият президент на БФ по мотоциклетизъм. Той бе избран с пълно единодушие по време на изборното общо събрание на централата в парк-хотел Москва.

Ангел Траков замени на поста подалият оставка в края на септември Богдан Николов. Европейският шампион управлява БФМ 26 години. Николов вече е почетен председател на федерацията.

Централата има и нов Управителен съвет. Новите членове са Десислав Цеков (с ангажимент към дисциплината „Ендуро“), Михаил Иванов ( в направление „Писта“), Джиан Марко Сантучи ( в направление „Мотокрос) и Иво Цветанов, който ще продължи да изпълнява и функциите на генерален секретар.

Ангел Траков е състезател по мотоциклетизъм на писта и е собственик и създател на AIT Racing Team.

Извън спорта Траков е в транспортния бранш от 24 години. Започва своята кариера през 1995 г. със създаване на еднолично търговско дружество „АИТ- Ангел Траков”, като дружеството стартира транспортната си дейност през 1996 г. с един автомобил. През 2007 г. фирмата се преобразува в „АИТ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ТРАНСПОРТ” ЕООД. Към настоящия момент дружеството оперира с над 300 тежкотоварни композиции, отговарящи на всички европейски стандарти. Всички автомобили са със сертификати и спецификации ЕВРО 5 и ЕВРО 6.

През 2004 г. е сред учредителите на Съюза на международните превозвачи. През 2014 г. е избран за негов председател, а на 11.04.2019 г. е преизбран за втори мандат от членовете на управителния съвет за срок от пет години. Член е на УС на КРИБ.