юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Астън Мартин обяви Нико Хюлкенберг за свой официален резервен пилот

7897979

Германският пилот Нико Хюлкенберг се присъединява към Астън Мартин, подписвайки договор като резервен пилот и пилот за развитието за сезон 2021, съобщиха от британския отбор във Формула 1. 33-годишният Хюлкенберг има 176 Гран При старта за отборите на Уилямс, Заубер и Рено, както и в периода 2012-2016 за тима на Форс Индия и по-късно Рейсинг Пойнт, който от тази година вече е Астън Мартин.

Хълк на два пъти през миналата година се състезава на мястото на напусналия в края на сезон 2020 Серхио Перес и Ланс Строл, след като двамата последователно се разболяха от COVID-19. 

„Наистина съм щастлив, че ще бъда част от отбора. И през миналата година бях близо до тях, защото се наложи да помогна в някои моменти. Щом са ме извикали, значи хората ме познават и разчитат на мене“, заяви Хюлкенберг след присъединяването си към британския тим. 

В първия старт за сезона Строл се представи на ниво и завърши 10-и в Бахрейн Гран При, но Фетел имаше лош уикенд и след като стартира от последна позиция заради наказание, не успя да се придвижи по-напред от 15-о място след още едно наказание.