април 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Астън Мартин представи болида за завръщането си във Формула 1

Отборът на Астън Мартин представи своя претендент за сезон 2021 във Формула 1. Британският тим, който се завръща в шампионата след 60-годишно отсъствие наследява тима на Рейсинг Пойнт, но ще се състезава в „Британско състезателно зелено“, вместо в розовото, с което Рейсинг Пойнт и Форс Индия се състезавах през последните четири години. Розовото все пак присъства по разцветката на Астън Мартин, тъй като тимът продължи своето партньорство с австрийската компания за водни технологии – BWT.

Болидът AMR21 бе представен от двамата пилоти на тима Себастиан Фетел и Ланс Строл по време на онлайн презентация излъчена в социалните мрежи на тима.

По време на представянето, успех на Астън Мартин пожелаха седемкратният шампион от „Супербоул“ Том Брейди, както и Даниел Крейд, който играе британският таен агент – любител на марката – Джеймс Бонд.

Сезон 2021 във Формула 1 стартира на 28 март с Гран При на Бахрейн на пистата „Сахир“. Две седмици по-рано на същото трасе ще се проведе и единственият тридневен предсезонен тест за 2021 година. Фетел и Строл обаче няма да се наложи да чакат до тогава, за да навъртят първите си километри с AMR21, тъй като още утре на „Силвърстоун“ тимът ще направи първи изпитания на своя автомобил по време на един от двата му разрешени за годината филмови дни.