май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Астън Мартин с напълно ново шаси за голямото завръщане във Формула 1

Шефът в отбора на Астън Мартин Отмар Шафнауер обяви, че първият болид на тима, след завръщането на британския автомобилен производител във Формула 1, ще бъде с напълно ново шаси и няма да е на базата на този на Рейсинг Пойнт, с който се представиха много силно в шампионата. Въпреки това много от компонентите от стария болид ще бъдат адаптирани към новото шаси, което е напълно нормално.

„Заради промените в правилата за настоящия сезон, засягащи основно аеродинамиката, ние решихме да създадем напълно ново шаси и да не ползваме еволюция на миналогодишното. С намаляване на аеродинамичното притискане и орязването на огромна площ от пода на колата от ФИА целят да ни забавят, но също така се надяват да подобрят близките и атрактивни битки между болидите. Визуално колата ни ще е много блика до тази от сезон 2020, но технически ще е напълно нова“, разкри Отмар Шафнауер.

„Нашата цел за тази година е да успеем да се преборим за третото място при конструкторите. Няма да ни е никак лесно, защото за разлика от миналата година очаквам Ферари отново да се върнат в челото, а Макларън да продължат да подобряват представянето си с новите двигатели на Мерцедес, с които разполагаме и ние”