февруари 2, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

АФБ с лиценз от министерството на спорта, БФАС със спрени права

Предстоящата визита на представители на FIA, кара съда и министерството на младежта и спорта да се обърнат на 180 градуса.

Поредния звучен шамар в лицето на автомобилния спорт бе зашлевен днес от страна на висшият административен съд и министерството на младежта и спорта. Новината ни бе потвърдена от няколко източника. След справка в онлайн регистъра на федерациите към министерството на младежта и спорта може да видим, че Автомобилна Федерация на България е вписана като действаща към настоящия момент спортна власт.

Все още няма официална позиция на нито една от двете засегнати страни в спора, но бихме могли да направи обосновано предположение че бързата реакция от страна на съда и министерството на младежта и спорта е продиктувана от предстоящото посещение на Робърт Рийд (Заместник президент по спорта) и Пиер Катерер (Ръководител на отдела по управление, почтеност и регулаторни въпроси) в България. С този акт двете институции вероятно ще си измият ръцете, пред представителите на ФИА, че всичко е точно и законосъобразно, принасяйки автомобилния спорт като жертвоприношение.

Всичко това се случва на фона на огромните усилия от страна на БФАС да спаси сезон 2022 и да организира календар за по-малко от месец. По всяка вероятност сагата отново ще влезе в лабиринт от съдебни хватки, а жертва отново ще бъдат клубовете, състезателите и феновете на автомобилния спорт в България.

Източник: pitlane.tv