юни 6, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Баная: Състезанията на някои писти ще трябва да бъдат скъсени

Според действащия световен шампион в MotoGP Франческо Баная дължината на състезанията на част от пистите в календара на кралския клас ще трябва да бъде скъсена, заради включването на спринтовата надпревара.

Спринтовият формат направи своя дебют в MotoGP пред изминалия уикенд, когато се проведе Гран При на Португалия. И двете състезания на „Портимао“ бяха спечелени от Баная, който сподели след края на уикенда, че от физическа гледна точка уикендът в Португалия не е бил много натоварващ, поне за него.

По мнението на италианския състезател обаче на други трасета ситуацията ще е по-различна. Именно поради тази причина той призова организаторите на шампионата да скъсят основните надпревари, които се провеждат в неделя.

„Със сигурност новият график е различен, а това беше неговият дебют, така че всички бяха малко по-изнервени. Сега аз не съм толкова изморен, но вчера (събота) аз бях, защото денят беше много дълъг.

„Ако се класираш на първата редица имаш много медийни задължения преди да хапнеш и да започнеш подготовката си за спринта. Това е нещо различно и всички трябва да се адаптираме към него, тъй като това е сегашната ни реалност.

„Със сигурност на някои писти неделните състезания ще трябва да бъдат скъсени. Тази писта не е толкова физическа, но такива като „Муджело“ и „Пистата на Америките“ са. Затова на тези трасета може би ще трябва да направим промени“, заяви Баная след неделното състезание в Португалия.

Снимка: БТА

Източник: Sportal.bg

МОТО СПОРТ

АВТО СПОРТ