юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Бареда с Honda печели рали Андалусия

Голям успех постигна екипът на Monster Energy Honda, който качи двамата състезатели на подиум в рали Андалусия. Хоан Бареда взе победа в общото класиране на второто издание на ралито. Втори стана Лоренцо Сантолино от екипа на Sherco TVS Rally Factory. Той остана на 3:28 мин. Съотборникът на Бареда – Пабло Кинтанила при дебюта си в отбора взе трето място, като спечели последния специален етап.  Той бе на 10:29 мин.

Второто издание на ралито в Андалусия приключи, като екипът на Monster Energy Honda поддържаше своята хегемония. Хоан Бареда спечели първото място в общото класиране, като наследи титлата, която отборът взе в първото издание във Виламартин миналата година.

Ралито в Андалусия завърши, като състезателите се справиха първи с тежко трасе, изпълнено с много завои и хлъзгави секции. След това имаше участъци с много разорана пръст, която бе наследство от специалните етапи от предишните дни. Пабло Кинтанила бе победител в 185-километровия последен специален етап. Той бе само на 11 сек. пред Бареда.

Пристигането на пилота в новия за него екип на Monster Energy Honda не би могло да бъде по-добро. Освен това, чилийският пилот успя да затвърди брилянтната трета позиция на финала. Това е повече от задоволителна, дори неочаквано, след като Кинтанила направи в това състезание първите си километри с Honda CRF450 RALLY.

Бареда, който водеше в класирането, отвори трасето на отсечката с бясно темпо, като държеше основните си съперници да бъдат под контрол през цялото състезание. Със сигурност пробегът не беше лесна разходка за испанеца. Пилотът на Monster Energy Honda беше принуден да остане съсредоточен през цялото време, особено в участъците, където маршрутът отново покриваше терена, който беше разбит от преминаванията на колоната в предишните дни. Бареда, който в последния ден беше изпреварен само от съотборника си Кинтанила, в крайна продължи да бъде фаворит за победител в рали Андалусия. И спечели ралито.