април 16, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Бастианини и Марини от Avintia Esponsorama Racing представиха своите машини за 2021 г.

Avintia Esponsorama Racing беше първият отбор, който свали покривалото на своите мотоциклети за сезон 2021.  Тимът показа машините си в Андора, с които ще участват в класовете MotoGP, Moto3 и MotoE.

С тази премиера, нашите сайтове – motoclub.bg и motosport.bg започват представянето на пилотите и отборите в клас MotoGP.

Avintia Esponsorama Racing първо показа мотоциклетите Ducati, с които Енеа Бастианини и Лука Марини от SKY VR46 ще карат във висшия клас.

На премиерата присъстваха и мотоциклетистите Карлос Татай и Николо Антонели, които ще карат в клас Moto3. Другата двойка, с която тимът ще участва в световните серии е „електрическа“. Става дума за пилотите в Световната купа на ФИМ Enel MotoE с пилоти Хавиер Карделус и Андре Пирес, които също представиха цветовете на своите машини Energica Ego Corsa.

Лука Марини (Италия): „Нямам търпение да започна този нов сезон с Sky VR46 Avintia. Трудно бе през всички тези месеци, без да успеем да тестваме Ducati от края на ноември насам, както в нормален сезон. Прекарах цялата зима в мисли какъв ще бъде първият тестов ден. С подкрепата на Академията тренирам много усилено, за да бъда физически и психически готов.

Ще има много неща за учене и откриване. Ще работя концентрирано, за да се развивам и да се адаптирам към новата категория възможно най-бързо , за да постигна все по-добри и по-добри резултати. Въпреки че искам да се насладя на първата си година в MotoGP, това ще бъде специален момент в живота ми.

Бих искал да благодаря на Ducati и Sky Racing Team VR46 за тяхното доверие и в моя потенциал. Надявам се, че отношенията ни ще се развият по най-добрия начин през следващите години. “

Енеа Бастианини (Италия): „Все още не мога да кажа, че се надявам сезон 2021 да е важна промяна с изцяло нов мотор за мен. Бих искал да бъда бърз, но очевидно ще трябва да израствам през цялата година. Първите състезания няма да са лесни, въпреки че се надявам да мога да постигна добри резултати възможно най-скоро. Честно казано, нямам търпение да започна. Искам да благодаря на Esponsorama Avintia и Ducati за доверието и подкрепата през този сезон. ”

Николо Антонели (Италия): „Надявам се да дам всичко от себе си във всички състезания, да дам 200% от мен. Искам да постигна най-добрите резултати за себе си и за отбора. Уверен съм, че ще работим много добре заедно, за да постигнем най-доброто заедно. Аз съм нетърпелив да започна този нов сезон с екипа. ”

Карлос Татай (Испания): „Подготвям този сезон с голям ентусиазъм. Това ще е втората ми година в световното първенство, така че трябва да направим още една крачка. Проблемите от миналия сезон са решени и малко по малко се подобряваме. Най-важното е да работим усилено. Знаем какво да правим, за да постигнем най-добри резултати.”

Андре Пирес (Португалия): „Много се радвам на възможността, която екипът на Avintia Esponsorama ми дава да участвам в световното първенство. Това е сбъдната мечта, която ме прави много щастлив. Ще се опитам да се науча и да направя всичко възможно, за да постигна най-добри резултати. Искам да бъда конкурентен за себе си, екипа и спонсорите си.

Хавиер Карделус (Андора): „Преди всичко бих искал да благодаря на екипа, че ми се довери за още един сезон. След миналия сезон в MotoE научих много и вече имаме база, с която да започнем да работим. Надявам се да мога да се насладя тази година и да продължа да уча, така че всичко да се подобри. ” Avintia Esponsorama Racing – мотоциклети Ducati GP20

№10 Лука Марини (Италия)

Роден на 10 август 1997 г. в Урбино, Италия. Висок 184 см, тежи 69 кг. Първа GP – Сан Марино 2013 г. Moto3. Стартове 88 – 1 в Moto3, 87 в Moto2. Победи 6 в Moto2, първа в Малайзия 2018. Подиуми 15 в Moto2, първи Германия 2018. Първи позиции 5 в Moto2, първа в Чехия 2018. Най-бързи обиколки 5 в Moto2, първа в Малайзия 2016. Дебютант в MotoGP.

№23 Енеа Бастианини (Италия)

Роден на 30 декември 1997 г. в Римини, Италия. Висок 168 см, тежи 64 кг. Висок 184 см, тежи 69 кг. Първа GP – Катар 2014 в Moto3. Стартове 121 – 88 в Moto3, 33 в Moto2. Победи 6 – 3 в Moto3, 3 в Moto2, първа в Сан Марино 2015 в Moto3. Подиуми 32 – 24 в Moto3, 8 в Moto2, първи в Катар 2014. Първи позиции 9 в Moto3, първа в Катар 2015. Най-бързи обиколки 5 – 3 в Moto3 2 в Moto2, първа в Катар 2015. Световен шампион в Moto2 за 2020 г. Дебютант в MotoGP.