юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Баща и син Магнусен заедно на “Льо Ман”

7897979

Ян и Кевин Магнусен ще си партнира в датския тим High Class Racing в клас LMP2 на тазгодишното издание на „24-те часа на Льо Ман“ на пистата „Сарт“ във Франция.

Трети пилот в екипа на семейство Магнусен ще бъде техният сънародник Андерс Фьордбах, за когото това ще е второ участие във френската класика. В предишната си проява на „Сарт“, Фьордбах завърши на 16-а позиция в генералното класиране и 11-а в своя клас отново с High Class Racing през 2019 година.

В своята кариера Ян Магнусен има общо 22 старта в „24-те часа на Льо Ман“, като в тях е записал четири победи и общо девет подиума в своите класове. Неговият син от друга страна ще дебютира на „Сарт“. Кевин Магнусен бе част от Формула 1 до края на 2020 година, но остана без пилотско място в Хаас и премина в състезанията със спортни автомобили. В своя дебют в тях в „24-те часа на Дайтона“ в края на януари той завърши на пето място.

Тазгодишното издание на „24-те часа на Льо Ман“ при автомобилите ще се проведе от 21 до 22 август. Първоначално то бе предвидено за средата на юни, но бе отложено с два месеца заради пандемията от коронавирус и желанието на организаторите по трибуните на пистата да има публика.