юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Без публика на Гран При на Испания във Формула 1

7897979

Организаторите на надпреварата за Гран При на Испания във Формула 1 обявиха, че и тазгодишното състезание на „Каталуния“ ще се проведе без фенове по трибуните, заради нови ограничения наложени от правителството на област Каталуния.

Първоначално се очакваше на испанското трасе да бъдат допуснати ограничен брой зрители, като продажбите на билетите продължаваха и тази седмица, но удължаване на мерките в областта наложиха промяна в този план. Те ще важат до 26 април, като несигурността в тяхното разхлабване на време за уикенд между 7 и 9 май е накарало организаторите на състезанието да прекратят продажбата на ценните книжа.

„Управата на Каталуния уведоми ръководството на пистата, че Гран При на Испания няма да може да приеме фенове. Поради тази причина ние уведомихме Формула 1, че състезанието ще се проведе пред празни трибуни, а на хората, които вече са си закупили билети ще получат възможност за връщане на парите“, заявиха организаторите на състезанието.

С тази новина Гран При на Испания става четвъртото състезание, което със сигурност ще се проведе без фенове по трибуните. На старта на сезона в Бахрейн бяха допуснати само ваксинирани или вече прекарали болестта зрители, а на „Имола този уикенд също няма фенове. Такава ще е ситуацията и в Португалия на 2 май и Азербайджан на 6 юни. Гран При на Монако на 23 май почти сигурно ще приеме публика, макар и с намален капацитет от нормалното.