февруари 4, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Бенавидес с 3-та етапна победа, битката при моторите остава завързана

Аржентинецът Лучиано Бенавидес (Хускварна) спечели своята трета етапна победа от началото на 45-то издание на рали „Дакар“, след като бе най-бърз в днешния 11-ти етап на състезанието.

Той премина дистанцията от 274 километра между Шейба и Арда за 2:57:59 часа, побеждавайки с 1:38 минути австралиеца Даниел Сандърс от тима на ГАСГАС. Тройката в края на 11-я от общо 14 етапа допълни втория от представителите на Австралия – двукрантият победител в „Дакар“ Тоби Прайс. Заводският пилот на КТМ финишира на 1:56 от Бенавидес.

По-големият брат на днешния победител Лучиано Бенавидес – Кевин Бенавидес загуби повече от 6 минути от своя брат, след като трябваше да открива отсечката. Така пилотът на КТМ загуби лидерската си позиция в генералното класиране, в което се смъкна до третото място.

Новият лидер е съотборникът на Лучиано Бенавидес в Хускварна Скайлър Хоуес, който днес остана четвърти, на 2:09 от своя съекипник. Американецът води с 28 секунди на Прайс в общото подреждане, в което третият Кевин Бенавидес изостава с 2:44 от първата позиция. Лучиано Бенавидес пък е шести с пасив от 18:06 минути спрямо лидера.

Днешната отсечка бе първата половина от маратонския етап на рали „Дакар 2023“, който продължава утре и ще върне пилотите в Шейба. За целта те ще изминат общо 376 километра, като от тях 185 ще бъдат за време, а останалите под формата на преход.