юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Богдан Николов и Илия Чубриков с най-високото държавно отличие в областта на спорта

7897979

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи най-високото държавно отличие в областта на спорта “Венец на победителя” на заслужили спортисти, ръководители и личности, допринесли за развитието на българския спорт.

По време на шестото издание на “Нощта на шампионите”  сред отличените бяха две от легендите на автомобилизма и мотоциклетизма –  световният и европейски шампион и почетен председател на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов, като и Илия Чубриков, който ни напусна през декември миналата година.

Отличието на Чубриков получиха неговата съпруга Виолета Стоянова и неговата внучка Карина Чубрикова.

 

Останалите наградени са: олимпийските шампиони Ваня Гешева (кану-каяк), Асен Златев (вдигане на тежести), Йордан Биков (вдигане на тежести), Светла Оцетова (гребане) и Здравка Йорданова (гребане). “Венец на победителя” получиха още единственият българин играл в Националната баскетболна асоциация Георги Глушков, световните шампиони по борба Живко Вангелов и Стоян Балов, дългогодишният капитан и треньор на националния отбор по бокс Михаил Таков, председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев.

“Това са хората, които прославят нашата страна по света и са пример за младите поколения. Те заслужават това признание”, заяви министър Красен Кралев.