юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Ботас: Няма да играя психологически игри с Хамилтън

7897979

Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас заяви, че няма намерения да си служи с психологически игри със своя съотборник в немския тим Люис Хамилтън, както е правил неговият предшественик Нико Розберг.

Въпреки че много хора са на мнението, че единственият начин Ботас да победи Хамилтън в битката за титлата е той да използва тактиката на Розберг, финландецът се опасява, че тази стратегия може да има обратният ефект. Освен това Ботас се опасява, че подобен ход от негова страна ще създаде излишно напрежение вътре в отбора, което ще мотивира повече Хамилтън и той ще кара още по-бързо.

„Мисля, че силата в нашия отбор идва именно от това, че ние работим като едно цяло. Да, можем да се състезаваме твърдо един с друг, но също сме способни и да оставяме това съперничество само на пистата. Наясно сме, че работейки заедно, ние движим отбора напред. При нас няма криене на настройки, данни или каквото и да е. Отборният дух в един отборен спорт не е за пренебрегване. Важно е да продължаваме да се мотивираме и да няма конфликти между нас.

„Разбира се имаше много хора, който ми предложиха да започна да се държа като Нико Розберг. Аз обаче не съм Нико Розберг, предпочитам представянето ми на пистата да говори и да се състезавам честно. През последните опознах и знам, че няма да има ползва от това да играя психологически игри с него. Знам, че ще му е досадно и само ще си хабя енергията излишно. Знам, че той ще се ядоса от това и ще кара още по-бързо. Така че не смятам, че ще използвам подобна тактика, не е това начинът, по който искам да спечеля. Не това е моята цел“, заяви Ботас.