април 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Бъдещето на Ред Бул е сигурно след важно решение на Формула 1

Отборът на Ред Бул е получил най-важния отговор за бъдещето си след съдбовно решение за австрийския отбор. То е взето днес от ръководството на Формула 1, но все още не е обявено официално. Става въпрос за дългоочакваното решение за „замразяване“ на двигателите на всички производители до въвеждането на напълно новите през 2025 година. Според него Биковете ще могат да продължат да използват сегашните двигатели на Хонда и след оттегляне на японския автомобилен производител от спорта в края на 2021 година.

Ако решението не бе взето в полза на Ред Бул, те нямаше да имат технологичната възможност да развиват свои собствени задвижващи единици, базирани на тези на Хонда, с което да бъдат конкурентоспособни на останалите отбори.

Подобно решение щеше да постави четирикратните шампиони в изключително тежка ситуация и заради това от отбора дори заплашиха, че ако това се случи, собственикът – милиардерът Дитрих Матешиц, може да изтегли отбора от Формула 1 и да насочи инвестициите си в други серии в моторните спортове. Това се случи в края на януари, когато предложението за „замразяване“ на двигателите не бе прието от всички отбори.

Източник: Sportal.bg