Българин е в топ 10 на световното ендуро

Hristo GenchevНай-добрият ни ендуро състезател Теодор Кабакчиев зае 8-то място в крайното класиране в Световното първенство на FIM Hard Enduro през този сезон, което беше и дебютно в историята. Кабакчиев завърши 8-ми в последния сарт за сезона – „24MX GetzenRodeo“ в Германия и събра 36 точки в крайното подреждане. Световен шампион стана британецът Били Болт с „Husqvarna“, като състезателят на „Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing“ записа името си като първият световен шампион в Hard Enduro. Въпреки че даде всичко от себе си и спечели последния кръг на шампионата, германецът Мануел Летенбихлер от „Red Bull KTM Factory Racing“ приключи сезона си като вицесветовен шампион, а Уейд Йънг от Южна Африка от „Sherco Factory Racing“ зае третото място на подиума.

„Какъв сезон в Световното първенство на FIM Hard Enduro! Участието ми във всички стартове в шампионата по хард ендуро за първи път в живота ми ми даде толкова ценно изживяване. Завършването на 8-то място в света е толкова страхотно. Ще използвам опита от тази година, за да се подготвя за следващия сезон и да стана по-силен! Благодарен на моя спонсор „Еконт“, че повярвах в мечтите и извървяхме заедно този път! Благодаря на моите приятели, семейство и членове на екипа, които ми помагаха през цялото първенство!“, написа Теодор Кабакчиев след края на състезанието.

Класиране в „24MX GetzenRodeo“:

1. Мануел Летенбихлер – KTM – 1:29:20.433

2. Били Болт – Husqvarna – 1:30:16.852

3. Марио Роман – Sherco – 1:32:05.524

8. Теодор Кабакчиев – Husqvarna

Крайно класиране в Световния шампионат:

1. Били Болт – Великобритания – 104 точки

2. Мануел Летенбихлер – Германия – 104

3. Уейд Йънг Южна Африка – 83

8. ТЕОДОР КАБАКЧИЕВ – БЪЛГАРИЯ – 36

Next Post

Любомир Иванов с шампионска титла в клас „Профи“ на ендуро шампионата за 2021 година

Любомир Иванов спечели шампионската тила за 2021 година в клас „Профи“ в националния шампионат по мотоциклетизъм в дисциплината ендуро. Пилотът на  МСК “Препараторите-Горна Малина”, който този сезон управлява най-новата марка […]