април 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Българин стана шампион на Испания по СуперМото!

Огромен успех за българския мотоциклетизъм постигна Никола Николаев (КТМ, ЕКО БМВ МОТОРАД МС77 Рейсинг Тим) . 11-годишният ни талант спечечи титлата в клас 65 кубически сантиметра по СуперМото на испанския шампионат. Последният кръг беше на пистата в Алкарас, а нашето момче постигна успехи във всичките кръгове от сезона, записвайки пет категорични победи.

„ Наистина е голямо постижение за всички ни. Никола направи фантастичен сезон, както тук в Испания, така и в България,  където стана шампион по СуперМото и за BMU European championship 2020, а също и Републикански шампион на България в неговия клас. Всички го знаят като български пилот и той много се гордее с това. Казвам го това, за да е ясно на всички. Никола Николаев е българин и това, че живеем в Испания не променя фактите. Догодина спираме със СуперМото и продължаваме само с мотоциклетизма на писта в МОТО 4 и 150- кубикова машина Хонда. Това е най-силния шампионат в света за деца в неговата възраст и се кара на големите писти в Испания. Конкуренцията е от цял свят. Всичките ни усилия ще бъдат насочени само към този шампионат, защото е с много състезания и е невероятно скъпо като финанси. Новият мотор е при нас и скоро започва с тестовете, за да е подготвен за догодина. Поздрави на всички фенове в България”, каза по телефона баща му Мирослав Николаев.

Празникът по случай титлата на Испания по СуперМото на Никола Николаев беше само на пистата след награждаването, защото от днес българинът е отново сред съучениците си от 5-и клас в каталунското училище Montbui.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 125348559_1484703328367038_727072906958826446_o-1024x768.jpg