май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Българин тренира със звездата на Дукати Скот Рединг

Един от младите ни и перспективни състезатели по мотоциклетизъм на писта Михаил Флоров направи тренировка със звездата на Дукати Скот Редниг. Българин кара с бившият пилот от световния шампионат по мотоциклетизъм на писта в Испания.

„Аз нищо не подозирах, докато не получих съобщение от бившия собственик на отбора ми, да отида и да се разбера със Скот Редиг, кога ще тренираме – днес или утре. Аз бях като втрещен. Това е една сбъдната мечта. Той беше много дружелюбен. Планът беше да караме заедно четири сесии, но на една от тях вдигнаха червен флаг и тя се провали. Карахме заедно, напътстваше ме. С негова помощ свали 1 секунда. Времето беше супер ветровито, асфалта беше малко по-студен. Тази една секунда беше доста трудна за сваляне. По времена на нашата тренировка, на пистата караше и Хорхе Наваро, който се състезава в световния шампионат в клас Moto 2. Аз дадох по-добро време от него. След тренировката имах много дълъг разговор със Скот Редниг, разпитвах го за тренировките му, за хранителния режим, които спазва. Така разбрах, че той е веган. Много се изненадах от този факт. Той ми каза върху какво трябва да работя. Проблемите, които той набеляза не са толкова големи, но са такива, които ще ми позволят да карам много по-леко, без да чувствам умора и да съм много по-бърз разбира се“, сподели специално за читателите на Motosport.bg Михаил Флоров в най-новата рубрика на стайта “Задено с…” , в която На живо ни гостуват най-добрите български състезатели в различните дисциплини.

Михаил Флоров в момента се състезава в испанското първенство по мотоциклетизъм на писта. Тази година той ще кара в Отворения клас на RFME ESBK шампионат с отбора на  Yamaha Stratos Racing Team – това е тима официално подпомогнат от японския концерн на Иберийския полуостров. Целта му е влизане в топ 3 във всяко състезание. Календарът му ще включва 7 кръга или 14 състезания. Първото състезание е предвидено за месец април.

Тази седмица Михаил Флоров ще бъде на тестове на пистата във Валенсия, която е част от канедара на MotoGp. По това време се очаква на трасето своите машини да изпробват и много от пилотите, които карат в най-престижния мотоциклетен шампионат.

Целият разговор на Христо Генчев с Михаил Флоров в рубриката “Заедно с ….” можете да видите във Фейсбук страницата на Mototsport.bg