май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

България с 10 състезатели на Световното и Европейското по СуперМото в Плевен

5 дни остават до старта на Световното първенство по СуперМото в S1GP и на Европейското в класовете SM Junior и SM S3 на летищен комплекс „Долна Митрополия“. Българската публика щ може да стиска палци на 10 наши състезатели, които ще премерят сили с най-добрите в света.

В Световния шампионат S1GP ще карат Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг тийм“ и Веселин Иванов и Славомир Иванов от МСК „Плевен“. В стартовете за Европейския шампионат в клас SM Junior при 65-кубиковите ще карат Божидар Иванов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ и Кристиан Андреев от „СБ мото рейсинг тийм“, а при 85-кубиковите – Полина Иванова от „Киппен МХ рейсинг тийм“ и Стефан Драганов от „АИТ рейсинг тийм“.

Трима ще са нашите представители в S3 – Живко Иванов от „Елхово рейсинг клуб“, Атанас Леков от „Киппен МХ рейсинг тийм“ и Никола Досев от „НСА моторспорт“.

В събота са тренировките в SM Junior и S3 за Европейския шампионат и в S1GP за Световния, квалификацията за първия манш на Световното, както и суператрактивното Superpole, както и RACE ONE в S1GP.

В неделя, преди SUPER FINAL в S1GP ще можете да видите FAST RACE на най-добрите в света, както и по два манша в SM Junior и S3 за Европейския шампионат.

Вземи своя билет от Евентим

И ела да гледаш най-добрите на летищен комплекс „Долна Митрополия“ на 15 и 16 юли.

Източник: БФМ