юни 29, 2022

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Българска доминация във втория кръг от БП по мотокрос в Одрин

Българските състезатели по мотокрос доминираха и в двата дни във втория кръг на Балканското първенство в Одрин, Турция. Надпреварата беше и кръг от Европейския шампионат в класове МХ 65 и МХ 85.

При 85-кубиковите Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с „Yamaha“ записа победи и в двата манша и остави зад себе си състезателите от Румъния, Турция и Северна Македония.

В МХ 65 Георги Гинов от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“ завърши 3-ти с 42 точки, след румънците Сами Думитру (47 т.) и Марк Ерос Сзоке (45). Останалите ни представители – Георги Илиев от „Мото спорт Варна“ с „Gasgas“ е 10-ти в крайното класиране с 21 точки, позиция след него е Теодор Трифонов от „Троян моторспорт 01“ с „Gasgas“ също с 21, а Александър Тасев от „Александър моторспорт“ с „Yamaha“ е 13-ти с 19 т.

В MX 1 над всички беше Жулиан Георгиев от „Александър моторспорт“ с „Yamaha“, който не остави шансове на съперниците си и в двата манша и си осигури победата.

В МХ 2 победата е за Хакан Халми от „НСА моторспорт“, Николай Малинов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с „Kawasaki“ е 3-ти, Мариос Канакис от „АИТ рейсинг тийм“ с KTM – 4-ти, Радослав Зоков от „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna“ е 7-ми, Данаил Стефанов от „Ябланица МХ“ с „Gasgas“ е 8-ми, Максимилиан Мадалиев от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“ – 11-ти, Виктор Нейчев от „Еър макс рейсинг“ с „Gasgas“ – 12-ти, а Цветан Бузин от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с „Yamaha“ – 18-ти.

В МХ 2 Junior Мариос Канакис завърши с равен брой точки с първия Золтан Ордог от Румъния – по 47, Данаил Стефанов е 3-ти с 40, а Бузин – 7-ми с 28.

Българската доминация беше очевидна в МХ и МХ Senior.

В МХ нашите окупираха първите 5 места в крайното класиране – Григор Царев от „ДжиАрСи моторспорт 2020“ с „Gasgas“ взе и двата манша, Юлиан Райчев от „Панчо рейсинг тийм“ с „Kawasaki“ завърши два пъти втори, а Джанмарко Сантучи от „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna“ е трети. Петицата допълниха Александър Ленев от „ДжиАрСи моторспорт 2020“ с „Honda“ и Марин Маринов от „Боянов моторспорт 777“ с „Kawasaki“. Георги Радивоев и Иван Коларов от „ДжиАрСи моторспорт 2020“ с „Gasgas“ са съответно 10-ти и 11-ти.

При Senior-ите нашите си осигуриха първите 5 места – Кадир Масар с „Honda“, Атанас Петров с КТМ и Янко Зоков с „Kawasaki“ (и тримата от „АИТ рейсинг тийм“) се качиха на подиума, 4-ти е Димитър Аргиров от „Дизел юнак“ с „Kawasaki“, 5-ти е друг състезател на „АИТ“ – Добрин Якалиев с КТМ, а 7-ми – Живко Бонев от „Дизел юнак“ с „Yamaha“.

Източник: БФМ