септември 23, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Българските успехи през уикенда

Отлично се представиха нашите състезатели по мотокрос в Крешево, Босна и Херцеговина в стартовете от 3-и кръг на Балканското първенство по мотокрос (BMU) и 3 и 4 кръг от Европейския шампионат в класовете МХ 65 и МX 85.

При 65-кубиковите за Европейския шампионат победата спечели Мариан Даниел от Румъния, следван от нашия Павел Марков от „Ридо Самоков“. Николай Павлов от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ е 4-ти, а Георги Илиев от „Мото спорт Варна“ – 5-ти. Почти същото е класирането и за Балканския шампионат, като Никола Мутафчиев от „Панчо рейсинг тийм“ е 7-ми. При 85-кубиковите за Балканския шампионат Георги Гинов от „Мото спорт Варна“ се нареди втори в крайното подреждане. В МХ 2 Junior Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ е първи, а Данаил Стефанов от „Ябланица МХ“ – втори. В клас МХ Григор Царев от „Джи ар си моторспорт 2020“ зае втората позиция в крайното подреждане след Христиан Илиоски от Северна Македония.

При изключително тежки условия – дъжд и кал се проведе 3-ят кръг на „Рanhelenic motocross championship“ в Еордая, Гърция. В клас MX 2 Junior Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ беше най-бърз и в двата манша, като завърши и първи в МХ 2. В същия клас на стълбичката се качи и Николай Малинов от „Киппен МХ рейсинг тийм“, който остана трети в крайното подреждане. Мариос Канакис от „АИТ рейсинг тийм“ спечели първия манш, но във втория не успя да завърши заради повреда. При 65 и 85 кубиковите заради тежкото трасе се проведе само един манш като Александър Тасев от „Александър моторспорт“ зае 4-то място в МХ 85. При Senior-ите Димитър Тасев от „Александър моторспорт“не успя да завърши заради повреда.

В друг гръцки град – Драма бяха стартовете от 1-ия кръг на Балканския шампионат по Супермото. В SMJ 65 Божидар Иванов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ записа 5-то и 3-то място в двата състезателни дни, а Кристиан Андреев от „СБ мото рейсинг тийм“ 6-то и 5-то. В SMJ 85 Полина Иванова от „Киппен МХ рейсинг тийм“ в събота завърши трета след сблъсък с румънеца Марк Сзабо, а в неделя втора и в двата манша. Стефан Драганов от „АИТ рейсинг тийм“ записа 2-ро място в съботния ден и 3-то в маншовете в неделя. В клас S3 Живко Иванов от „Елхово рейсинг клуб“ беше най-бърз и в 4-те проведени манша и взе безапелационно победата.

Източник:БФМ