Българският химн дава началото на българското участие в „24 часа на Льо Ман“


Броени часове остават до началото на 43-то издание на „24 часа на Льо Ман“. Първият кръг от световния шампионат по издръжливост ще се проведе на френската писта „ Бугати” , като стартът ще бъде даден утре в 13:00 часа българско време.

Единственият ни участник Мартин Чой е напълно готов и концентриран за шестото си участие в легендарното състезание.

По програма днес се проведоха свободните тренировки и квалификациите за 47-те отбора, сред които и тима на Чой – „Energie Endurance 91” . Въпреки проблемите с настройките и вибрациите в предницата на 1000-а кубиковото Кавазаки в предишните дни, от екипа се надяват да успеят да финишират на добра позиция в крайното класиране в клас SuperStock.

„ В средата на таблицата сме по резултати от най-бърза обиколка след квалификациите ,като моята най-добра е 1:40.0 минути. На моите съотборници Кристиян и Федерико Наполи също е в тези граници. Радващото за мен, е че успях да сваля времето с 4 десети от секундата, което стана в последната квалификация. Целият ни екип работи само и единствено за състезанието, докато има отбори , които си правят специална тактика за квалификацията. Примерно, излизат с по-меки гуми, за да са бързи, но при нас всичко е изцяло за предстоящите 24 часа каране. Времената от квалификацията са важни, но не чак от такова значение. Дали ще излезеш първи или по-назад не е толкова решаващо. На Льо Ман всичко се случва. Все пак състезанието е цяло денонощие. Проблемите с мотоциклета ги оставям в миналите дни, не искам дори да се сещам за тях. Аз ще стартирам на третия час, живот и здраве. Първи започва Кристиян, после се качва Федерико. Задната гума ще бъде сменяна на всеки 60 обиколки, а предната на 120. Готов съм, съотборниците ми също. Техническият екип прави последни настройки по мотора и дано всичко бъде наред. Ще ни бъде нужен и късмет. Прогнозата за времето е благоприятна, дано през нощта да не стане много студено. Шансовете за дъжд са малки, под 10 процента. Винаги изпитвам огромно щастие и гордост от българския химн. И утре ще е така. Официалната церемония ще започне с пускането на „Мила Родино”. По азбучен ред на държавата на всеки състезател, който ще участва. Телевизионният гигант Евроспорт ще излъчва на живо за целия свят. Сигурен съм, че ще усетя позитивната енергия към мен на хилядите българи ,които ще гледат прякото предаване. Огромна благодарност към ЕКО България за подкрепата и всички фенове неспиращи да ми изпращат съобщения за успешно състезание”, каза Мартин Чой.


Next Post

За четвърти пореден път Община Горна Малина и МСК „Препараторите“ са домакини на 4-ия кръг от BG X-Enduro Championship

За четвърти пореден път Община Горна Малина и МСК „Препараторите“ са домакини на 4-ия кръг от BG X-Enduro Championship, който ще се проведе в землището на Горна Малина на 12 […]