септември 23, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Българското участие през уикенда

Много сериозно се очертава българското участие този уикенд на различни писти и трасета в Европа. Майкъл Иванов от отбора на „АИТ рейсинг тийм“ ще кара в поредния – 9-ти кръг от Световния мотокрос шампионат – „MXGP of Germany“ в Тойчентал. До момента топ пилотът ни има спечели 11 точки този сезон в надпреварата и заема 26-то място в класирането. Също в Тойчентал Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ ще кара в компанията на още 90 състезатели от Европа в Европейския шампионат в клас ЕМХ 125.

В турския шампионат по мотокрос в Гьонен ще участват нашите Кадир Масар в клас МХS, Теоман Масар в МХ 85 и Павел Ранчев в МХ (и тримата от „Тийм Масар“), както и Атанас Петров от „АИТ рейсинг тийм“ (МХS) и Живко Бонев от „Киппен МХ рейсинг тийм“ (МХS).

В поредния кръг на Европейския шампионат по Супермото в клас SM Junior ще участва Полина Иванова от „Киппен МХ рейсинг тийм“. Състезанието е изключително атрактивно, защото се провежда по улиците на германския град Санкт Вендел. В първия кръг в Буска, Италия, Полина спечели 23 точки. Следващият кръг от надпреварата, заедно със Световния шампионат, е „Grand prix България“ на 15 и 16 юли на летищен комплекс „Долна Митрополия“.

Младата ни надежда Никола Мирославов Николаев от „Metmoto ringracing 16” ще кара в 5-ия кръг на испанския пистов шампионат в клас PreMoto 3 на пистата край Ещорил.

Източник:БФМ