юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Валентино Роси за Ферари: 14 години без титла е ужасно

Във Формула 1 Валентино Роси от дете е фен на Ферари и продължава да се вълнува от състоянието на най-обичания отбор по света. През 2006 година седемкратният световен шампион в клас Moto GP направи успешни тестове на пистата „Рекадо Тормо“ и постигна време с едва 0.7 секунди по-бавно от това на другия седемкратен световен шампион и пилот на Ферари по това време – Михаел Шумахер. Тогава Валентино бе близо до подписване на договор с Ферари, но в крайна сметка италианецът реши да продължи кариерата си на мотоциклетен пилот, която продължава и до днес на 42-годишна възраст.

„Ферари трябва да се поучи от това, което направиха миналата година от отбора на Ред Бул. Само те успяха да се доближат до Мерцедес. В Скудерия спешно трябва да вдигнат нивото и да започнат да притискат Люис Хамилтън на пистата, иначе той или наследникът му ще продължат да печелят кой знае докога“, коментира Валентино Роси.

„14 години без титла е ужасно дълъг период за легендарен отбор като Ферари, зад който стои не само цяла Италия, но и по-голямата част от феновете по света. Много харесвам Шарл Леклер и вярвам, че той е бъдещ шампион. Дано скоро получи възможност да покаже пълния си потенциал“, завърши великият италианец.