юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Валентино Роси и VR46 Academy ще правят тестове на Портимао

7897979

Пилотите от MotoGP ще трябва да изчакат до началото на март, за да могат да се качат на машините си зе 2021 г. във висшия клас. Много от пилотите обаче ще излязат на асфалтовите писти със серийни шосейни мотоциклети.

Същото важи и за пилотите от VR46 Academy. Валентино Роси (Petronas Yamaha SRT) и неговите протежета пристигнаха на пистата Алгарве в Портимао за двудневни тестове – 3-4 февруари. Италианците ще карат в Портимао с шосейни байкове.

Към Доктора ще се присъединят съотборникът му за 2021 г. Франко Морбидели, Франческо Баная от Ducati Team и новобранецът във висшия клас Лука Марини (SKY VR46 Avintia Team). Четиримата състезатели ще карат супербайкове на Yamaha и Ducati, за да се запознаят отново с пистата, която ще бъде домакин на 3 кръг на сезона.

Към мотоциклетистите от MotoGP ще се присъединят Марко Безеки и Челестино Виети от  Moto2 SKY Racing Team VR46, заедно със Стефано Манци (Pons HP40), Андреа Миньо (Rivacold Snipers Team) и Николо Антонели (Reale Avintia Moto3). Те също ще карат на Портимао през този месец.