юни 29, 2022

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Валентино Роси посети Yamaha VR46 Master Camp

След три дни упорита работа, ездачите от 10-то издание на Yamaha VR46 Master Camp, се забавляваха. Те разпуснаха с малки мотоциклети за MiniGP и картинги Go-Karts. Вечерта бяха поканени във VR46 Motor Ranch в Тавулия, за да участват в частно обучение на VR46 Riders Academy и да се срещнат с легендата на MotoGP Валентино Роси.

Четвъртият ден от 10-ия Yamaha VR46 Master Camp ще бъде запомнен от Юнард Кузмиерчик (на 17 години, от Полша), Девис Бергамини (на 19 години, от Италия), Андреа Пицоли (на 18 години, също от Италия), Кевин Фонтайня (на 15 години, от Бразилия) и от Енцо Валентим Гарсия (на 17 години, също от Бразилия). Това бе деня, в който те се срещнаха с идола си Валентино Роси в неговото VR46 Motor Ranch в родния му град Тавулия.

Денят започна нормално, като състезателите се върнаха към пистата на Jeepers Kart, за да изпробват уменията си в MiniGP Superpole. Треньорът на MiniGP от Ден 2 Марко Безеки посети сесията, за да провери напредъка им. Това беше близка битка, но в крайна сметка отличията отидоха при Фонтайня, като Кузмиерчик и Бергамини завършиха съответно на второ и трето място.

Тогава беше време за премиера на Master Camp – първото по рода си „смесено“ състезание по картинг в Go-Kart Misano – Riviera Verde. В него беше разрешено да участват и членовете на персонала на Master Camp. Както се очакваше, като отново надделяха ездачите. Този път Фонтайня зае първо място в общите резултати, Бергамини бе втори пред Пицоли.

След кратка почивка за сладолед дойде време за основното събитие. Ездачите се отправиха обратно към VR46 Motor Ranch Те бяха специално поканени да наблюдават тренировъчна сесия на VR46 Riders Academy и на американско състезание отстрани. Треньорът на Flat Track Марко Бели беше на трасето. Той бе на пистата, като посочи технически умения, които биха могли да бъдат полезни за последното им обучение по Flat Track в 5-ия ден.

Срещата с идола на участниците – Роси, беше черешката на тортата за ездачите. Доктора се отправи към екипа на Master Camp, за да се ръкува със обучаващите се, които следеше от разстояние през последните четири дни.