юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Васко Въжаров най-бърз в тренировките на планинско Благоевград

Васко Въжаров (Грийн Фокс Моторспорт) с Opel Astra бе най-бърз на днешните тренировки за планинско Благоевград – последен кръг от шампионата на България. Във втория от трите манша от кв. Еленово към Делвино Въжаров постигна 2:00,178. Той оглави и третия манш с време 2:01,918.

Домакините от АСК Диамо са свикнали да правят това състезание през пролетта и с него да започва шампионата. Сега обаче с този старт и то през есента се слага края на планинското. Три пъти бяха отлагани датите на надпреварата. Но затова пък поне на тренировките времето бе като пролетно. Пък и 33-ата пилоти, които стартираха дадоха максимума.

Битката за титлата и в генералното, и в класовете ще се реши утре. Мераклии има много.

Второ време, след Васко или Зайо Баю, както му викат даде Илия Царски (Автоцар) с Mitsubishi Lancer Evo 9. Той остана на 1,939 сек. Илия даде първо време в първия манш, а във другите два бе втори. Нека не забравяме, че на панагюреца това е едно от любимите състезания и той държи рекорда на трасето – 1:56,07 от 2017 г.

Трети, на 7,448 сек. остана Мирослав Ангелов (Мегапорт) с Skoda Fabia R5 Evo. След като спечели титлата на рали, Миро е с амбиции да вземе и тази на планинско, където има 60 т. и е лидер във временното класиране. Само 3 т. го делят от втория – Искрен Веселинов (Дианел) с Honda Civic. Искрен бе 8-и и първи в клас НС4, където си е осигурил титлата.

Четвърто време в тренировките даде Пламен Камбуров (ЛВ-Авто рейсинг) с  Mitsubishi Lancer Evo 9. Той направи само един манш – първия с време 2:13,818. В другите два Пламен не стартира, тъй като получи проблем със скоростната кутия. Радостното е, че Пламен ще може да я смени за утрешното състезание.

Пето време даде Ивелин Чапанов (Стара Загора) с Renault Clio.

Той се бори за първо място в клас НС3 с Косьо Йорданов (Грийн Фокс Моторспорт) с Renault Megane. Косьо стана 7-и. Между тези двамата се вмъкна Стефан Георгиев (Стара Загора) с Ford Escort RS, който зае 6-о място. На Стефан Георгиев му трябва само да стартира утре, за да вземе титлата в НС2. Преките му конкуренти отсъстват.

Девети стана „гост планинаря“ Александър Антов (Грийн Фокс Моторспорт) с Honda Civic. Сащо е пистар, но явно е решил да се пробва и в планинското, след като чак в началото на декември го чака писта  Бургас. Пък и защо да не удари едно рамо на Зелените лисици си в отборното класиране. След него е третия в клас НС4 Ясен Николов (Диамо) с Honda Civic.

Само преди седмица на рали-спринт Ихтиман  Динко Иванов (Стара Загора) със Citroen C2 R2 MAX мина през таван. Колата на Динко обаче бе готова за старта в Благоевград. И то само за два дни, благодарение на шеф-механика Христо Пеев и неговите момчета. Те работиха неуморно, за да стегнат автомобила.

Единственият, който не записа време в днешните тренировки отпадна и то в първия манш бе пилотът на Диамо  Васил Тодоров с Opel Astra. Той катастрофира близо до пост 8, като се удари в дърво.

Утре стартът е от 11 ч., а състезателните маншове, в които ще се реши титлата са три.

Снимки Страшимир Димов