май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Верстапен ще получи чисто нов трофей за Гран При на Унгария

Двукратният световен шампион Макс Верстапен ще получи нов трофей за Гран При на Унгария. Нидерландецът продължи доминцаията си с триумф на “Хунгароринг” през изминалата неделя, той обаче не прибра вкъщи трофей от състезанието, или поне не цял.

Припомняме, че Ландо Норис, който завърши втори в надпреварата, почупи купата за Макс по време на празниците на подиума. Британският пилот удари бутилката с шампанско в стълбичката за първо място, което разклати и събори трофея, а това доведе до неговото счупване.

Прозиводителят на тези награди за Гран При на Унгария вече работи по нова купа за пилота на Ред Бул, който определно си я заслужи. Главният изпълнителен директор на компанията Атила Симон заяви пред унгарска телевизия, че ще се погрижат Макс да получи цяла купа.

„Отборите да се разберат помежду си кой е виновен. Ние ще поемем радостното, но тежко бреме да изработим нов трофей“, заяви той

„За нас е въпрос на национална гордост да подменим счупения трофей“, допълни говорител на компанията.

Ландо Норис, както и Верстапен, погледнаха най-вече с шега на случилото се, а сериозни обвиненя между пилотите или отборите нямаше.

Източник: Gong.bg