юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Вижте някои от горещите теми по време на MotoGP™ в Германия

7897979

Това беше още един уикенд, изпълнен с истории както на пистата, така и извън нея в MotoGP™ по време на Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland, така че нека се запознаем с някои от тях, докато се подготвяме за лятната ваканция през 2024 г.

Фабио Куартараро “Той може да бъде наистина добър пилот за проекта”

След като бе потвърдено, че Prima Pramac Racing ще премине към машините на Yamaha през 2025 г., голямо внимание се отделя на това кой ще заеме двете места в независимия отбор на фабриката на Ива. Мигел Оливейра (Trackhouse Racing MotoGP™) е свързван с един пилот, а на Заксенринг Фабио Куартараро (Monster Energy Yamaha MotoGP™) бе попитан за потенциала на португалския пилот да дойде в Yamaha.

“Да, той е един от най-добрите ми съотборници в MotoGP. Той върши наистина страхотна работа, особено днес. И мисля, че е наистина опитен пилот. Вече е спечелил доста състезания, така че може да бъде и наистина добър пилот за проекта”.

Хорхе Мартин – “Има нещо, което ме кара да катастрофирам”
Катастрофа в предпоследната обиколка, докато водеше с малко под секунда, накара Хорхе Мартин (Prima Pramac Racing) да отстъпи лидерството в шампионата на Франческо Баня (Ducati Lenovo Team) в Германия. Ето част от това, което той трябваше да каже за грешката на завой 1.

“Мисля, че това е наистина важен ден в моята кариера, защото е време да се поуча от това. Мисля, че катастрофата на Херес, катастрофата на Муджело и тази тук са напълно еднакви, така че има нещо – не знам дали е моят стил. Не знам какъв е в главата ми. Не знам какво.

“Но нещо е там, което ме кара да катастрофирам. Така че трябва да отделя време, да анализирам, да се поуча и да се изправя отново.”

Марк Маркес – “Днес мога да карам в режим Маркес”
Огромна катастрофа на завой 11 едва не сложи край на уикенда на Марк Маркес (Gresini Racing MotoGP™) на любимата му писта “Заксенринг”. Съботата беше тежък работен ден, но пилотът с № 93 се чувстваше много по-добре физически в неделя, когато стигна до впечатляващия финал на P2.

“Невероятно състезание. Искам да кажа, че не очаквах да финиширам на подиума, но първото нещо и най-важното е, че днес станах и се чувствам по-добре с тялото. Пристигнах в бокса и казах на отбора: “Днес се чувствам по-добре. Днес мога да карам агресивно. Мога да карам в режим на Маркес”. Вчера бях супер плавен.”

Марк Маркес – “Това е ден, който никога няма да забравя”
За първи път след Нобуацу и Такума Аоки в Имола през 1997 г. двама братя си поделиха подиума в премиер класа, когато Алекс Маркес се присъедини към Марк на почетната стълбичка.

“Чувствам се така, сякаш спечелих състезанието. Искам да кажа, че това е истинското усещане. Супер щастлив съм и да споделя подиума с брат ми, ще му се насладим много. Това е ден, който никога няма да забравя, защото ще бъде трудно да се повтори в бъдеще.

“Знам, че за баща ми и майка ми това е много добър ден, както за тях, така и за цялото семейство Маркес Алента. Надявам се да им хареса, защото може би това е последният път, в който споделяме подиума. Човек никога не знае. Така че ще му се наслаждаваме, сякаш е за последен път.”

Педро Акоста – “Не достатъчно щастлив”
След неделното състезание Педро Акоста (Red Bull GASGAS Tech3) бе попитан дали е доволен от резултатите си през първата половина на дебютантската си кампания в MotoGP™.

“Не съм достатъчно доволен… Знаем колко много неща можем да постигнем и виждайки, че може би можех да направя всичко по-добре или по друг начин – да влоша всичко, трябва да мислим, че това беше една средна първа част от сезона, защото всичко може да бъде по-добро. Знам, че понякога звуча доста арогантно, но това е, което мисля.

“В края, ако започнем да подобряваме много неща и не направя катастрофа в Барселона и още една в Ассен, със сигурност може да е много по-добре. Но тази грешка трябва да я допуснем и да се поучим от нея.”

Сега ни очакват три почивни уикенда, като Силвърстоун в началото на август ще бъде следващата дестинация за началото на пробега до финала във Валенсия.