май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Вижте промените по пистата – домакин на Гран При на Австралия във Формула 1

Организаторите на Гран При на Австралия показаха генералните промени, които се правят по пистата – домакин на надпреварата „Албърт Парк“. Състезанието трябваше да открие по традиция сезон 2021 във Формула 1, но заради нестихващата пандемия от коронавирус бе преместено за края на годината.

Миналата година се стигна до пълна отмяна, докато сега, ако всичко в страната е наред, Мелбърн трябва да посрещне своя старт от календара от 19 до 21 ноември.

Променени са седем от завоите на „Албърт Парк“, като два от тях напълно отпадат от конфигурацията. Така полууличното трасе ще стане много по-бързо и с повече възможности за изпреварвания, които бяха трудни при дефанзивно каране от страна на пилоти с по-бавни болиди. Премахването на завои 9 и 10 всъщност елиминират шикана, завои 1, 3, 6, 13 и 15 ще бъдат сериозно разширени.

13 и 15 завой пък ще получат и променени виражи, които ще позволяват преминаването през тях по различни състезателни траектории. Всички тези промени се очаква да увеличат средната скорост с 15 км/ч и да свалят времето за една обиколка с цели пет секунди.