юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

В Алпин са се “изплашили” от проблемите си в горещите условия в Бахрейн

В отбора на Алпин във Формула 1 правят проучване защо техният болид не е конкурентноспособен, когато условията на пистата са горещи. Причина за този уплах в Енстоун е представянето на А521 в следобедните сесии по време на Гран При на Бахрейн в края на миналия месец.

Френският тим, който до миналата година бе известен като Рено, не записа нито една точка в уикенда на „Сахир“, след като Естебан Окон стартира в дъното и бе ударен от Себастиан Фетел в заключителните етапни на надпреварата, а Фернандо Алонсо не завърши. Причина за отпадането на завърналия се във Формула 1 двукратен световен шампион бе опаковка от сандвич, която влезе във въздухозаборника на неговите задни спирачки и те прегряха.

„Можем да кажем, че сме по-малко от очаровани от представяне на нашия автомобил когато навън е горещо. Третата тренировка в Бахрейн бе много трудна за нас, но във вечерните сесии бяхме по-силни. Температурите бяха по-високо отколкото на теста две седмици по-рано. Помня в третата тренировка температурата на въздуха беше 38 градуса, а тази на асфалта 47-48, много по-горещо отколкото на теста. Естествено условията бяха еднакви за всички, но всяка кола реагира по различен начин на тяхната промяна. Ние се изплашихме в петък и събота следобед. Изглеждахме доста неконкурентноспособни и сега правим проучване защо се получи така. Все още сме с 2-3 десети по-бавни от хората, с които искаме да се борим“, заяви изпълнителният директор на тима Марчин Будковски.

Той също така добави, че в Алпин ще получат сравнително голям пакет с подобрения за предстоящото идната седмица Гран При на Емилия-Романя на „Имола“ в опит да се приближат към отборите в средата на колоната. Полякът също така коментира, че не очаква проблемите с горещината да се проявят в първите европейски стартове заради все още пролетното време на Стари континент, но се надява те да бъдат решени до летните състезания.

„Имаме да свършим доста домашна работа за да разберем защо не се представяме добре в горещите условия. Не очаквам това да бъде проблем на „Имола“ и в Португалия, но може да се прояви отново през лятото“, завърши Будковски.