юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

В рубриката на БФМ “Представяме ви …” гост е Петър Петров – най-добрият ни състезател в мотокроса.

Българската федерация по мотоциклетизъм продължава инициатива за представяне на българските състезатели и техните отбори. На страницата на БФМ ще намирате интересни подробности за подготовката на състезателите, отборите и предстоящите състезания. В рубриката “Представяме ви …” говорим с Петър Петров – най-добрият ни състезател в мотокроса.
Роденият в Севлиево Петров започва да се състезава още на 5-годишна възраст. Към мoтoкрoca го насочва баща му, който го записва в мoтoкрoc училищeтo в Ceвлиeвo.
“Бяхме 40 деца, cлед прecявки ocтaнaхмe 5. В училищeтo бяхмe рaздeлeни нa групи, тъй кaтo бяхa купили само 5 мoтoрa – 50 cc. Нa тях ce рeдувaхмe двa пъти в ceдмицaтa, в нaчaлoтo ни учeхa кaк дa ceдим нa мoтoритe. Някoи нe мoжeхa дa кaрaт кoлeлo, a кaмo ли мoтoр. Прaвeхa мaлки cъcтeзaния и тaкa cлeд cитoтo ocтaнaхмe нaй-дoбритe пeтимa”, спомня си Петър.
В момента той е в Белгия, където се подготвя за новия сезон. Пред Българската федерация по мотоциклетизъм Петър Петров разказа подробности за тренировките и подготовката си.
Здравей, намираме те в Белгия, където продължаваш с тренировките заедно с новия си отбор. Как тренирате в тези условия?
Петър Петров: Подготовката върви добре засега, все още има доста време до началото на сезона и съм си в Белгия. Предполагам, че в началото на следващия месец ще отидем на по-топло. Отборът ми KMP Honda е немски, от няколко години карат в немския шампионат и само 4-5 кръга от световния, но сега имам уверението, че ще участваме във всички кръгове в Европа.
Как провеждате тренировките в условията на пандемия и ограничения?
Петър Петров: В момента все още ограниченията не ни пречат толкова много, но има някои трасета, които са затворени, но това е положението навсякъде. Надявам се скоро да започне да се подобрява обстановката и да имаме нормална подготовка. Все още чакаме за състезанията преди началото на световния шампионат, да видим положението около вируса как ще е и се надявам около края на март месец да направим първото международно състезание.
Разкажи ни малко повече за новия мотор …
Петър Петров: Да, нов модел е за мен, има много промени, още повече, че идвам от КТМ. За момента ми харесва, надявам се следващата седмица да започнем тестовете с него. Така ще разберем повече неща за Хондата и ще знаем в коя посока да тръгнем.
Има ли шанс да те видим скоро в България? Евентуално на състезание?
Петър Петров: Не знам, по-скоро не. Надявам се един ден да мога да карам на състезание в България, но за момента имам много ангажименти с новия си отбор. Тренировки, предстоящи състезания, доста е трудно да го съчетаем. Надявам се обаче много скоро да участвам на някое състезание и у нас.