юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

В света ще има само 50 бр. от най-бързата кола

7897979

The Owl, на японския производител Aspark, е титулована като „най-бързо ускоряващата кола в света“ с невероятните от 0 до 96 километра в час достигнати за 1.69 секунди. Още по-учудващ е факта, че това е първата напълно електрическа кола и би ви струвала 3,2 милиона долара.

„Светът би бил по-вълнуващо място, ако имаше повече хора, които мислят за вълнуващи неща“, каза Масанори Йошида, изпълнителен директор на Aspark. „Ето защо никога няма да се откажем от мисията си и ще продължим да произвеждаме много вълнуващи проекти като Owl.“

Въпреки че оригиналния концептуален модел на автомобила беше показан за първи път на автомобилното изложение във Франкфурт през 2017 г., едва миналата седмица на автомобилното изложение в Дубай, най-накрая беше представена и производствената му версия.

Автомобилът има уникален комплект батерии, който му осигурява обхват до 450 км и може да достигне максимална скорост от 402 км / час, което го прави един от най-бързите автомобили, които могат да се използват по пътищата.

Производителите на Owl са внимателни за това впечатляващите му технически характеристики да не засенчат неговия диозайн.

“Owl е хипер автомобил с отлично спортно поведение, не твърде крещяш и модерен, а способен да придаде женственост и усещане за лукс.“, се казва на официалния сайт на Aspark “ В екстериора, обемите са меки и смесени с аеродинамични форми, което допринася за невероятната мощ и ускорение, което има Owl.”

Aspark планира да пусне само 50 персонализирани модела на The Owl, като производството ще е в Торино в сътрудничество с „Automobili Torino“, а първите автомобили, които ще бъдат готови да бъдат готови до второто тримесечие на 2020 година.

Международното автомобилно изложение в Дубай е най-голямото по рода си в Близкия Изток и Северна Африка и се проведе в Световния търговски център от 12 до 16 ноември.