юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Георги Янков и Цветан Балджиев на стълбичката на рали Ковасна

Георги Янков и Цветан Балджиев завършиха на трета позиция в зимното румънско рали „Ковасна“. Те също така са и първи в клас N11, като така правят едно от най-добрите си представяния в своята кариера.

Днес българите започнаха денят си в опити да поддържат темпото на лидерите в N11 Максим Вилмот/ Пиер Жой (Subaru Impreza STI), като преди обедния сервиз те изоставаха с 34 секунди зад тях. В първия етап от следобедните минавания Вилмот/Жой имаха проблеми и изпаднаха доста сериозно в класирането позволявайки на българите, които са зад волана на бившата кола на Ясен Попов, да поемат челото до самия финал на ралито.

В топ десет завършиха и другите два нашенски екипажа. Юлиян Телийски и Александър Димитров завършват първото си зимно рали на шесто място в генералното класиране и на второ в клас N11 правяйки един доста впечатляващ дебют зад волана на Evo IX-ката карана от Игнат Исаев в миналото.

Зад тях на седма позиция и на първа в RC4 са Георги Гераджиев и Георги Гаджев, които за пореден път показаха, че са доста силен екипаж на сняг. Гераджиев и Гаджев са и втория на-бърз екипаж с автомобил задвижван на предните колела.

Победители в рали „Ковасна“ са Дан Гиртофан и Тудор Марза (Skoda Fabia R5), които са добре познати на българската публика. Те печелят ралито с аванс от почти минута пред унгарците Даниел Фишер/Золтан Буна (Skoda Fabia Rally2 evo).

До финала на състезанието стигат 35 екипажа от заявените 36.

Източник: http://bgrallyhd.com