юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Голямото откриване на наградите FIM 2023

The Ride to the FIM Awards – бъдещето на мотоциклетизма, се завръща. Проектът, който FIM стартира за първи път през 2022 г., с цел да популяризира годишния празник на световните шампиони, тази година ще се проведе за първи път в Обединеното кралство в Ливърпул на 2 декември. Ще бъдат обсъждани е ключови теми за бъдещето на мотоциклетизма.

Наградите Ride to FIM започнаха в Силвърстоун по повод Гран при на Великобритания м MotoGP през миналия уикенд.

В четвъртък, 3 август, FIM отвори вратите на своят хоспиталити на пистата, в падока на MotoGP. Стотици ентусиасти успяха да посетят офиса на FIM, включително неговите различни работни зони, заседателни зали, зона за хранене и също така да опитат престижния кетъринг. Освен това те успяха да участват, използвайки QR код, в томболата за два VIP билета за неповторимо изживяване. Късметлиите ще имат шанса да минат по червения килим, на Гала вечерята и награждаването на FIM за шампионите през 2023 г.

Следобед събитието Two Wheels for life – Day of Champions ( денат на шампионите) се проведе на главната сцена в Силвърстоун. Състезатели от MotoGP както винаги предложиха сувенири на посетителите, приходите от които ще бъдат дарени на Асоциацията, която се занимава с благотворителни проекти в Африка.

FIM допринесе за аукциона с два билета за VIP Experience, които накрая бяха продадени за невероятните 4200 британски лири.

Андреа Коулман, главен изпълнителен директор на Two Wheels for Life, каза. „Two Wheels for Life е много горд да бъде подкрепен от FIM Foundation. Горди сме да покажем, че мотоциклетите спасяват животи в Сахарска Африка.“

Световният етап на Motocross MXGP, който ще се проведе в Матърли Базин (Великобритания) на 23 и 24 септември, ще бъде домакин на второто събитие от наградите Ride to FIM, благодарение на сътрудничеството на Infront Moto Racing и ACU National Motorcycle Federation. Събитието е насрочено за петък, 22 септември.

 

Петдесет млади ездачи с ентусиазъм се присъединиха към инициативата, стартирана от ACU, тези ездачи идват от различни моторни дисциплини и ще формират публиката за семинарите.

Основната тема ще бъде обучението на младите хора как да подхождат към своите медийни задължения и как да действат в работната си среда по професионален начин. „Стратегии и поведение за най-добър подход към медиите и тяхната работна среда“. На тази тема ще говорят на семинара изключителни специалисти. Сред тях е Роджър Харви, състезател по мотокрос от 60-те години, а днес съветник в HRC; а също Шон Симънс – мениджър на екипа Gabriel SS24 KTM, както и експерти в областта плюс пресаташета от основните заводски екипи.

Третата стъпка от наградите Ride to FIM е посветена на ентусиастите на моторните спортове, които ще могат да се срещнат с някои от легендите на британския мотоциклетизъм на Motorcycle Live, изложбата, посветена на две колела, която ще се проведе в базирания в Бирмингам изложбен център NEC, от 18 до 26 ноември.

В събота, 25 ноември на Black Horse Stage, бивши световни шампиони ще бъдат на парада. Включително там ще са  Карл Фогърти и Джеймс Тозеланд, многократни световни шампиони на FIM Superbike, Дейвид Торп, 3-кратен световен шампион на FIM по мотокрос и др. Те ще отговарят на въпроси на Джеймс Уитъм , и на публиката. Има и предизвикателство, което ще постави публиката и шампионите на тест за състезателната култура на миналите световни шампиони. Победителите ще имат възможност да присъстват на наградите на FIM.

И накрая, в събота следобед, на 2 декември в Ливърпул, ще бъде възможно посетителите да се срещнат с всички световни шампиони за 2023 г. от над 40 моторни дисциплини, достъпни за селфита и автографи от 15.00 до 17.00 часа в ACC Arena.