юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Гран При на Канада почти сигурно ще бъде отменено

Според информация на „Радио Канада“, тазгодишното издание на Гран При на Канада във Формула 1 няма да се проведе заради все още бушуващата пандемия от коронавирус.

Организаторите на състезанието на „Жил Вилньов“ са получили разрешение за провеждане на надпреварата без зрители, но дори и това представлява твърде голям риск за разпространение на COVID-19. Евентуална отменяна на Гран При на Канада за втора поредна година ще породи много въпросителни относно бъдещето на състезанието, което има договор за домакинство до 2029 година, тъй като много други трасета показаха, че дори в условията на пандемия е възможно провеждането на състезание от Формула 1.

Собствениците на търговските права на шампионата Либърти Медия отказаха да коментират слуховете, като единствено заявиха, че все още водят разговори с организаторите в Канада относно провеждането на състезанието.

Въпреки че информацията за отмяната на Гран При на Канада не е официална, още в началото на април се появиха слухове, че потенциален негов заместник ще бъде Гран При на Турция. „Истанбул Парк“ се завърна във Формула 1 след осемгодишно отсъствие през 2020 година, като именно там Люис Хамилтън си осигури своята седма титла.