Дани Цанков спечели сребърен медал в Yamaha blu cru Cup

Криси Иванова

Дани Цанков спечели сребърен медал в състезанието Yamaha blu cru Cup. Домакин на надпреварата е трасето Мантона в Италия, на което се провежда и най-престижното състезание в мотоциклетните дисциплини, Олимпиадата на моторните спортове – Световната купа на нациите.  

Младият ни талант тръгна от 2-то място на стартовата бариера, след като постигна второ време в квалификациите.

Пилотът на M6 Yamaha Racing team не направи най-доброто си стартиране, след като от неговия екип опитаха нова тактика, която да го изстреля на първото място. За съжаление тактиката не сработи, Дани  се движеше няколко обиколки 3-ти, след което обаче си върна втората позиция, на която и завърши, което е безспорен успех за него и екипа му.

Така Дани Цанков наруши италианската доминация в класа и се настани между двама представители на домакините на подиума.

Състезанието, в което ще участва възпитаникът на Мартин Тодоров е част от програмата на  японския гигант Yamaha и има за цел да стимулира младите пилоти в мотокроса, като дава шанс на най-добрите трима участници  да получат договор с Yamaha Motor Europe.

Успехът на тандемът Дани Цанков/Мартин Тодоров и M6 Yamaha Racing team нямаше да бъде възможен без безценната подкрепа на Линсон мото, Ауто Батери Трейд, Моторлайн, Пирели и Ямаха България. Всички заедно те работиха за успеха на българския мотокрос.Next Post

Мартин Чой и Павел Драганов със 7 победи от 7 старта в НШ по мотоциклетизъм на писта

7-та си победа от 7 старта в РШ на писта записаха Мартин Чой и Павел Драганов в класовете си Superbike и F 600 и само един успех ги дели от […]