Дани Цанков с поглед към финала на европейското първенство по мотокрос в Италия

Криси Иванова

Пилотът на M6 Yamaha Racing Team Дани Цанков ще представя България в клас 65 сс във финала на европейското първенство по мотокрос, което ще се проводе в Италия на 18 и 19 септември.

От няколко дни талантливият ни пилот и неговият треньор и главен мениджър на M6 Yamaha Racing Team Мартин Тодоров са на Апенините.

Преди да се отправят към трасето Риола Сардо двамата направиха туристическа обиколка в италианската столица. В Рим с образователна цел (специално за госпожата на Дани по история) те посетиха Ватикана и Колизеума.

Тази вечер двамата ще се качат на ферибота за Сардиния, където ще търсят трасе за тренировки. Целта им е пистата да е близо до тази, на което ще се проведе финала на европейското първенство.

„Очакваме тежко, пясъчно трасе. Не сме подготвени за такова изпитание. Надявам се Дани да се справи. Той е доста добре подготвен физически. В момента е във върхова форма. От два дни пие антибиотик, защото имаше проблем с един зъб, но вече е добре.  Конкуренцията ще е изключителна. Бариерата ще е пълна – 40 пилоти ще се борят за отличията в нашия клас. Надявам се да имаме късмет. Ако влезе в 15-та ще е много добре“, сподели специално за Motosport.bg главният мениджър на тима и треньор на Дани – Мартин Тодоров.

 СЛЕДВАЩА

Традиционният мотокрос край Слатина ще се провде на 12 септември

Карловското село Слатина ще е домакин на 20-тото издание на традиционния мотокрос. Надпреварата ще се проведе на 12 септември на […]