Двама българи с европейските титли по Супермото

Стефан Илиев

Радостин Михайлов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с „Кавазаки“ и Бисер Асенов от “НСА моторспорт” – “Кавазаки” са новите европейски шампиони по Супермото в класовете S 3 и Senior. Михайлов изпревари в крайното подреждане Иван Мошин от Русия и Аксел Партелпоег от Естония. В класирането при Senior-ите сред първите трима е и Владислав Димитров от “Тийм ГИС” с КТМ. В Супермото Junior Живко Иванов от “Елхово рейсинг клуб” с КТМ е вицешампион, първи е Джани Каторк от Франция, а трета Елена Петришина от Русия. Сред официалните гости на стартовете бяха областният управител на Плевен Марио Тодоров, Цецо Андрейски – зам.-кмет на Долна Митрополия, президентът на БФМ Ангел Траков и почетният президент на федерацията Богдан Николов. 

Мартин Чой от МСК “Еко БМВ моторад МС 77” с БМВ пък спечели рекордна 28-ма титла на страната, след като взе 8-та си победа от 8 старта в клас Superbike в Републиканския ни шампионат на писта “WINBET Road racing 2021” на летищен комплекс “Долна Митрополия” край Плевен. След него се наредиха Иван Грозев от “Хела мотор спорт” с БМВ и Красен Кънчев от МСК “БГ Пауър” също с БМВ. 8-та си победа от 8 старта записа и Павел Драганов в клас F 600, като също си осигури титлата за сезона. Втори, както и в съботния старт завърши Асен Лилов от “Еко рейсинг БМВ моторад България” с “Хонда”, а трети Тодор Николов от “Камикадзе рейсинг тийм” с “Ямаха”. 

При 125-кубиковите Пламен Христов, Боян Петров и Димитър Христов (и тримата от МСК „Плевен“ с „Aprilia“) повториха класирането си от събота. Пламен Христов пък продължава да е с пълен актив от точки от началото на сезона. Жулиета Апостолова от „Хела мото спорт“ с „Кавазаки“ и Геновева Кънева от МК “Боляри” с “Ямаха” изненадаха мъжете в клас SSP 300, като заеха 1-то и 2-то място, а трети остана Мартин Богданов от “СБ мото рейсинг тийм” с “Кавазаки”.

В SSP 600 успех постигна Пламен Петров от „Хела мото спорт“ с „Ямаха“, който беше по-бърз от Васил Кичуков от „АИТ рейсинг тийм“ с „Ямаха“ и Марио Ашминов от “СБ мото рейсинг тийм” с “Кавазаки”. Във F 1000 Велислав Марков от „НСА моторспорт“ с „Кавазаки“ отново не остави шанс на останалите и финишира пръв, пред Валентин Георгиев от „Камикадзе рейсинг тийм“ със „Сузуки“ и Митко Митков от “СБ мото рейсинг тийм” със “Сузуки”.

В стартовете от Европейския шампионат по Супермото .В SM Junior (85 сс) лидерът във временното класиране французинът Джани Каторк с КТМ взе победата и в двата манша, пред нашите Живко Иванов от „Елхово рейсинг клуб“ с КТМ и Никола Досев от “НСА моторспорт” с КТМ. При 65-кубиковите Елена Петришина от Русия (1), Александър Гувядинов също от Русия (2) и Полина Иванова (3) от “Киппен МХ рейсинг тийм” с “Кавазаки” повториха класирането си и в двата манша. В клас S 3 Радостин Михайлов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с „Кавазаки“ беше най-бърз и в двата манша, пред руснака Иван Мошин с КТМ и Аксел Партелпоег от Естония с “GasGas”. В SM Open Веселин Иванов от МСК “Плевен” с “Хонда” взе и двата манша, следван от Славомир Иванов от МСК “Севлиево” със “Сузуки” и Андреас Кирицис от Гърция с “Хускварна”. Крайното класиране в SM Senior – Андреас Кирицис от Гърция с “Хускварна”, пред нашите Владислав Димитров от СК “Тийм ГИС” с КТМ и Бисер Асенов от “НСА моторспорт” с “Кавазаки”.

Класиране в 8-ия кръг на “WINBET Road Racing 2021” – РШ писта:

SP 125 

1. Пламен Христов – МСК „Плевен“ – „Aprilia“

2. Боян Петров – МСК „Плевен“ – „Aprilia“

3. Димитър Христов – МСК „Плевен“ – „Aprilia“

SSP 300

1. Жулиета Апостолова – „Хела мото спорт“ – „Кавазаки“

2. Геновева Кънева – МК “Боляри” – “Ямаха”

3. Мартин Богданов – “СБ мото рейсинг тийм” – “Кавазаки”

F 600

1. Павел Драганов – “Хела мотор спорт” – “Триумф”

2. Асен Лилов – “Еко рейсинг БМВ моторад България” – “Хонда”

3. Тодор Николов – “Камикадзе рейсинг тийм” – “Ямаха”

SSP 600

1. Пламен Петров – „Хела мото спорт“ – „Ямаха“

2. Васил Кичуков – „АИТ рейсинг тийм“ – „Ямаха“

3. Марио Ашминов – “СБ мото рейсинг тийм” – “Кавазаки”

F 1000

1. Велислав Марков – „НСА моторспорт“ – „Кавазаки“

2. Валентин Георгиев – „Камикадзе рейсинг тийм“ – „Сузуки“

3. Митко Митков – “СБ мото рейсинг тийм” – “Сузузки”

Superbike 

1. Мартин Чой – МСК “Еко БМВ моторад МС 77” – БМВ

2. Иван Грозев – “Хела мотор спорт” – БМВ

3. Красен Кънчев – МСК “БГ Пауър” – БМВ 

Класиране 5-ти кръг от ЕШ Супермото:

SM Junior – 65 сс: 

1. Елена Петришина – Русия – “Хускварна”

2. Александър Гувядинов – Русия – “Хускварна”

3. Полина Иванова – “Киппен МХ рейсинг тийм” – “Кавазаки”

SM Junior -85 сс: 

1. Джани Каторк – Франция – КТМ

2. Живко Иванов – „Елхово рейсинг клуб“ – КТМ

3. Никола Досев – “НСА моторспорт” – КТМ

S 3:

1. Радостин Михайлов – „Киппен МХ рейсинг тийм“ – „Кавазаки“

2. Иван Мошин – Русия – КТМ

3. Аксел Партелпоег – Естония с “ГасГас”

SM Open:

1. Веселин Иванов – МСК “Плевен” – “Хонда”

2. Славомир Иванов – МСК “Севлиево” – “Сузуки”

3. Андреас Кирицис – Гърция – “Хускварна”

SM Senior:

1. Андреас Кирицис – Гърция – “Хускварна”

2. Владислав Димитров – СК “Тийм ГИС” – КТМ

3. Бисер Асенов – “НСА моторспорт” – “Кавазаки”

Снимка: Lap.bgNext Post

Отборът на България завърши на 18-то място в Световната купа на нациите по мотокрос

Отборът на България в състав Петър Петров, Майкъл Иванов и Николай Малинов завърши на 18-то място в надпреварата за Световната купа на нациите по мотокрос. Нашите момчета нямаха ден на […]