юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Два автомобила Defender 110 ще бъдат част от рали Дакар 2021

Най-способният и издръжлив 4×4 на Land Rover се изправя пред поредното предизвикателство – рали Дакар 2021. Два автомобила Defender 110 ще тръгнат по трасето с дължина 7646 км. Двата  автомобила 110 на легендарния всъдеход ще подкрепят амбициозния нов отбор на рали Дакар Bahrain Raid Xtreme (BRX).

Двата Defender 110 ще трябва да се изправят пред екстремни условия, пресичайки пустинни дюни, кал, трева и камъни, докато превозват жизненоважни провизии, екипаж и оборудване за екипа и състезателите. Съставът на пилотите на BRX включва деветкратния световен шампион Себастиен Льоб от Франция и двукратния победител в рали Дакар Нани Рома от Испания. Автомобилите също ще осигурят съществена подкрепа за членовете на екипажа, които ще лагеруват, ядат и спят в тях по време на 12-те изтощителни етапа на шофиране в пустинята.

Офроудърите в цвят Indus Silver се задвижват от редови бензинов двигател Ingenium с мощност 400 к.с. с технология Mild Hybrid и са снабдени с пакет Explorer, който включва багажник на покрива Expedition, както и разгъваема стълба, която осигурява лесен достъп до тавана, което ще помогне на BRX да носят всичко необходимо с тях.

Ролята на поддържащ автомобил ще позволи на членовете на екипажа да поставят Defender отвъд възможното. С максимален товар до 900 кг. и максимално динамично натоварване на покрива от 168 кг., всеки автомобил ще бъде зареден с оборудване и консумативи, докато усъвършенстваната технология Terrain Response 2, включително първата в света система Configurable Terrain Response, ще позволи на водачите да подобрят настройките на легендарния всъдеход така, че да отговаря както на техните предпочитания за шофиране, така и на предизвикателните условия.

Директорът на отбора Пол Хоуорт заяви: „Екипажът трябва да е уверен, че нашите поддържащи автомобили ще могат да носят целия необходим багаж и ще могат да разчитат на иконичния офроудър, за да стигнат до следващото място за обслужване, каквито и да са условията. Новият Defender предоставя уникална комбинация от динамика на всякакви терени, практичност и комфорт – решаваща комбинация за непредсказуемите условия в Дакар.”

След световната си премиера на автомобилното изложение във Франкфурт през 2019 г. Land Rover предизвика безпрецедентно търсене сред обществото. Това беше съчетано и с признание от автомобилния сектор – новият Defender вече спечели 28 международни награди.

След дебюта си Land Rover представи и своята ефективна гама от редови шестцилиндрови дизелови двигатели Ingenium с mild-hybrid технология и своя усъвършенстван хибрид P400e, който осигурява изцяло електрически пробег до 43 км. и емисии на CO2 от 74 г/км.