май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Два нашенски екипажа със старт в Турция за 1-ви кръг от ERT зона Балкани

Два български екипажа поеха към Турция за да вземат участие в първия кръг от европейския рали трофей зона Балкани. Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo) и Екатерина Стратиева/Георги Аврамов (Peugeot 208 R2).

Асфалтовото рали „Evofone ESOK“ (Рали Ескишехир) ще приюти 27 екипажа, като само два са чуждестранните и това са именно Ангелов/Гаджев и Стратиева/Аврамов.

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев определено имат сметки за уреждане в тази напревара, като през 2019-та те завършиха на четвърта позиция в генералното класиране с изоставане от над минута и половина от победителите Мурат Бостанджи/Онур Ватансевер.  Сега те разполагат с далеч повече опит, както и с повече километри с последната еволюция на Fabia Rally2 evo. Само и единствено Бурак Чукорва/Ведат Бостанджи разполагат със същият автомобил от 11-те заявени екипажа в RC2. Именно те ще са и най-големите конкуренти на Ангелов/Гаджев за победата, след като Мурат Бостанджи и Онур Ватансевер няма да вземат участие.

Въпреки това задачата на нашенците няма да е никак лесна особенно, след като Чукорва/Бостанджи се пребориха с екипажа на АСК „Мегапорт“ в последното издание на ралито през 2019-та.

В категорията на Екатерина Стратиева и Георги Аврамов конкуренцията също ще бъде доста тежка. Те ще трябва да се изправят срещу седем екипажа, като някой от тях дори ще стартира с новата Rally4 хомологация на Ford Fiesta. Фаворитите за победата са Каган Караманоглу/ Ахмет Юрук (Ford Fiesta R2T), които завършиха на трето място през сезон 2019 в клас RC4.

Източник: http://bgrallyhd.com