февруари 4, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Два от трите български екипажа на финала в рали „Барум“

Два от трите български екипажа в рали „Барум“ успяха да стигнат до финала. Състезанието се превърна в истинска рулетка, заради непредвидимите метеорологични условия.
Даниел Попов и Ангел Башкехайов (АСК „Пещера“) с Peugeot 208 Rally4 завършиха на 8-мо място в клас RC4 и на 3-о в марковия шампионат на Peugeot Чехия. Нашият екипаж успя да направи правилния избор на гуми за постоянно променящите се условия по коварните чешки етапи и успя да спечели една позиция в класа, изпреварвайки финландците Херанен / Виртанен. В генералното класиране на рали „Барум“ Попов и Башкехайов се класираха на 35-то място.


Никола Мишев завърши успешно в дебюта си в най-престижното чешко рали. Заедно с опитния навигатор Петър Сивов, двамата записаха 13-ти резултат в клас RC4, станаха 5-и в Peugeot Чехия със своя  Peugeot 208 Rally4. Мишев и Сивов (АРТ Моторспорт) остана на 48-мо в генералното подреждане на седмия кръг от европейския рали шампионат.

Малшанс сполетя екипът на Астра рейсинг  Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с Opel Corsa Rally4. Стратиева убедително водеше в класирането при дамите в ралито, но грешка в проливния дъжд на предпоследната скоростна отсечка бе причина за отпадането на дуета. Техният автомобил попадна в дълбока канавка, от която Стратиева и Аврамов не успяха да излязат.
Поредна убедителна победа в рали „Барум“ записаха Ян Копецки и Ян Хлоушек (Skoda Fabia Rally2 evo). На подиума се качиха още Филип Мареш / Радован Буча (Skoda Fabia Rally2 evo) и австрийците Симон Вагнер / Гералд Винтер (Skoda Fabia Rally2 evo).

Източник БФАС