юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Двойна победа за Нова Зеландия в първия старт от Индикар в Тексас

7897979

Действащият носител на титлата в сериите Индикар Скот Диксън (Chip Ganassi Racing) записа своята първа победа за сезон 2021, след като триумфира в първото от две състезания на овала в Тексас.

Новозеландският шесткратен шампион бе водач в 206 от 212-е обиколки, а в останалите шест лидер бе неговият съотборник и победител в първия старт за сезона в Алабама Алекс Палоу. Испанецът, който потегли от пол-позишъна след отмяната на квалификацията и базирането на стартовата решетка на класирането в шампионата завърши четвърти снощи.

Пред него на подиума се качиха дебютантът в сериите и трикратен шампион в австралийските Суперкарс Скот Маклохлин (Penske). Пилотът на Капитана записа своя първи подиум в Индикар в четвъртия си старт в шампионата и първи такъв в кариерата на овал. Така той донесе двойна победа на своята родина, а трети се нареди мексиканецът Пато О‘Уорд с McLaren.

В класирането в шампионата след 3 от предвидените 17 старта през сезона водач със 118 пункта е Диксън, следван от Палоу със 100 и Уил Пауър (Penske) с 81, който снощи пресече финала 14-и. Тази нощ е предвидено второ състезание по високите виражи на Тексас, което ще бъде с продължителност от 375 мили, след като в първата надпревара пилотите изминаха 300.