февруари 2, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Джак Милър вече си има свой завой на „Филип Айлънд“

След правата „Гарднър“ и завоите „Дуън“ и „Стоунър“ пистата „Филип Айлънд“, на която се провежда Гран При на Австралия в MotoGP, вече си има и завой, кръстен на Джак Милър.

Организаторите на надпреварата избраха да кръстят четвъртия завой, най-бавния на трасето, на настоящия пилот на Дукати и бъдещ такъв на КТМ. Така позитивните събития в неговия живот от последните седмици продължиха, след като преди три седмици той спечели в Япония, след това завърши втори в Тайланд, а преди седмица се и ожени.

„Помня когато дойдох за първи път тук да гледам състезанието през 2009 година. От този ден се запалих по спорт и съм бил запален от тогава и знаех, че искам да правя това. Да съм отново тук и да получавам тази чест е невероятно. Не мога да започна да описвам пътешествието, което съм изминал.

„Имах толкова късмет в този спорт, с това, което той продължава да ми дава. Аз обичам този спорт и съм благодарен на всички за тази чест. Идея си нямате какво означава тя за мен“, каза емоционалният Милър.

Той също така коментира и изборът на организаторите да кръстят точно четвъртия завой на него.

„Помня в Moto3 през 2014 година направих няколко много агресивни изпреварвания тук по пътя към победата. Това е невероятна част от пистата, на нея са се случвали много исторически събития. Късметлия съм, че сега тя носи моето име“, заяви Милър.

Той става вторият активен пилот в MotoGP, който има завой, който носи неговото име. Другият е Марк Маркес, чието име се носи от десетия завой на пистата „Моторланд Арагон“. Догодина обаче испанското трасе няма да бъде част от календара, заради включванията на Казахстан и Индия в него.